loading...

неделя, 31 март 2013 г.

"Коректният" вестник "Преса" подвел читателите си за преднината на ГЕРБ пред БСП

С декларация екипът на Институт за социални изследвания и маркетинг МБМД ЕООД категорично се разграничава от публикацията на първа страница на в. "Преса" от 28.03.2013 г.
Тя е подписана от доц. д-р Мирослава Радева, директор на ИСИМ-МБМД и гласи следното:

"Публикацията е издадена без официалното знание на ИСИМ – МБМД и в пълен разрез с професионалните стандарти за публикуване на данни от проучвания на общественото мнение.

Липсва информация за периода на провеждане на изследването, метода на формиране на извадката, обема на извадката, метода на регистриране на информацията и максимално допустимия размер на стохастичната грешка.

Подобен начин на публикуване противоречи на професионалните практики и стандарти,

установени от Българската социологическа асоциация, БАМОР и от Световната организация за маркетингови, социални изследвания и проучвания на общественото мнение ЕSOMAR, в които членува нашият Институт в лицето на доц. д-р Мирослава Радева.

Публикацията на вестник "Преса" от 28.03.2013 г. дискредитира не само проучванията на ИСИМ-МБМД, а уронва престижа на цялата общност на изследователите на общественото мнение.

ИСИМ-МБМД изразява надежда, че изключително некоректният начин на публикуване на данни от проучвания на общественото мнение ще остане прецедент, и че представителите на медиите отсега нататък ще се съобразяват с професионалната етика и стандарти за публикуване на проучвания на общественото мнение", се заявява в декларацията.

Няма коментари :

Публикуване на коментар