loading...

вторник, 26 февруари 2013 г.

Протестите са към своя край!

Още седмица ще кипят страсти, прогнозира в интервю за "Труд" кризисния психолог Христо Монов. "Нищо не пречи тази седмица представителите на различните социални, икономически, всякакви групи, да седнат и започнат едно нормално говорене, за да си изяснят какво какво искат и как то може да бъде постигнато. Кризата даде голям шанс и на партиите да се вгледат в себе си. Мисля, че по-умните лидери и по-умните партии ще го направят.

Протестът им каза нещо много важно. Лозунгът "Ние не искаме партиите!" трябва да бъде преведен като "Не искаме някои хора от партиите! Покажете, че вие се променяте чрез хората, които ще излъчите". Смятам, че тогава хората ще се отнесат по друг начин към партиите", обобщава Монов.

В същото време, според "Сега" исканията на протестиращите варират между реалното и абсурдното. Кой, как и дали могат да се изпълнят те - това е големият въпрос, след като обединеният граждански комитет връчи на президента Росен Плевнелиев списък с 23 идеи, информира по темата изданието.

Сред тях са: да се свика Велико народно събрание,сегашният парламент да продължи да действа с програмно правителство, да бъде въведена изцяло мажоритарна избирателна система, да се одържавят предприятията за комунални услуги, да има гражданска квота във всички регулаторни органи, да се прекратят делата срещу длъжниците за ток, парно и вода и др.

Dnes.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар