loading...

сряда, 27 февруари 2013 г.

Росен Плевнелиев избира човек от Свиленград за кабинета си

Президентът Росен Плевнелиев умува над варианта за министър на регионалната политика, както и за нов служебен премиер, като засега кандидатите са трима. Първият от тях е кметът на Пазарджик Тодор Попов, който отрича до момента, но неговото име се върти вече шести ден в публичното пространство.
Вторият вариант е Живко Тодоров, който е кмет на Стара Загора, а изненадващо за мнозина в списъка на държавния глава попада и независимата фигура на свиленградския кмет инж. Георги Манолов.

Последният от тримата е називисим кмет, подкрепен от огромна палитра от партии и коалиции, той е идеален вариант за мястото на Лиляна Павлова. Удачно е да споменем, че преди това пак кмет, но този път този на Габрово – Томислав Дончев зае важната позиция в кабинета “Борисов”, отговаряща за европарите.

Манолов е един от малкото градоначалници, които са усвоили над 110 млн. лева за общината си през периода 2007-2012 година. Той работи безпроблемно с министри, зам.министри и депутати от всички управлявали досега – ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, както и с представители на новата формация “България на гражданите”.

Когато бъде избрано служебно правителство, то ще замени настоящото правителство в оставка. Това каза президентът Росен Плевнелиев след като председателят на БСП Сергей Станишев върна мандата за съставяне на нов кабинет. Плевнелиев посочи, че утре в обяснение пред нацията ще посочи датата на предсрочните избори. Предстои президентът Росен Плевнелиев да връчи мандат на третата по големина парламентарна група – ДПС.

7plus7.netНяма коментари :

Публикуване на коментар