loading...

петък, 1 февруари 2013 г.

Камера заснела стрелеца по Баретата

Камера е заснела предполагаемият стрелец по Златомир Иванов – Златко Баретата. Той се е правил на клошар, разкриват разследващите.
Стрелецът е избрал безпрепятствен маршрут за оттегляне от местопрестъплението. Според вътрешния министър покушението е планирано дълго и внимателно.

Според ченгетата, престъпникът няколко седмици оглеждал мястото и подготвял удара.  Стаята е била избягвана от другите обитатели, защото покривът е текъл, а прозорецът е бил счупен. От това място стрелецът се е прицелил в Златко Баретата. След като изпълнява мократа поръчка съвсем спокойно оставя оръжието и напуска помещението, информира БНТ.

Преди да хване Баретата на мушката, стрелецът залял всичко с голямо количество бензин, след което само фраснал клечката при оттеглянето си.

Стрелецът тичал бързо по стълбите и се пъхнал в безистена на Търговския център. Избрал е внимателно своя маршрут, за да избегне камерите на банкови офиси в района. Не е видял само една камера монтирана зад витрина на търговски обект и за няколко секунди влиза в нейния обсег.

Криминалистите се фокусират върху единствения човек, който минава през зоната на камерата за 9 секунди, всички други, които се движат по това време изминават маршрута за не по-малко от 16 секунди, пише “24 часа”.

Бързащият мъж, запечатан на камерата, е висок между 175 и 182 см, с шапка с малка козирка, облечен в черно яке, черни панталони и черни ръкавици. По част от иззетите вчера доказателства от обгорялото помещение е намерен и биологичен материал. Експертизата ще търси възможност за извличане на ДНК профил.

Криминалисти сочат две грешки на стрелеца по Златко Баретата. Едната, че е избързал да стреля, когато мишената влиза в Съдебната палата, втората – въпреки пожара, не всички следи са унищожени.

PIK.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар