Пропускане към основното съдържание

Вълшебната сила на женските гърди

Лари Янг, професор по психиатрия в университета „Емъри” в американския щат Джорджия, изучава отдавна неврологичната основа на сложните социални поведения и смята, че човешката еволюция първоначално е използвала т.нар. неврална верига, за да укрепва връзката между майката и детето през периода на кърменето.

По-късно същата е започнала да участва и в заздравяването на връзката между партньорите в една двойка. Резултатът? Мъжете, също както бебетата, обичат женските гърди.Когато зърната на жената се стимулират по време на кърменето, нивото на хормона окситоцин в женския мозък силно се покачва. По този начин жената по-успешно фокусира вниманието си върху своето бебе, а нейната привързаност към него нараства.

Когато партньорът докосва или масажира зърната на гърдите на жената, това стимулира освобождаването на окситоцин в мозъка й, точно както при кърмене. В този контекст, хормонът фокусира вниманието на жената върху сексуалния й партньор и засилва желанието й да се свърже с него.

С други думи, мъжете могат да станат по-желани от жената, като стимулират гърдите й по време на предварителната игра и самия секс. И еволюцията до известна степен е накарала мъжете да искат да правят точно това. Привлекателността на женските гърди „е ефект на мозъчната организация, който възниква при хетеросексуалните мъже, когато навлязат в пубертета”, обяснява Янг.

Защо обаче тази тази еволюционна промяна е станала факт при хората, но не и при другите бозайници? Янг смята, че причината е в способността ни за моногамна връзка, която липсва при 97% от другите бозайници.
Другата причина вероятно е, че сексът при хората може да се прави „лице в лице”, което позволява гърдите да се стимулират по време на акта.

В някои африкански култури, обаче, жените не покриват гърдите си с дрехи и мъжете не ги намират за особено привлекателни.

Преди време пък немски учени доказаха, че редовното съзерцаване на женските гърди, само дори за по 10 минути на ден, предпазва силния пол от инфаркт и инсулт.


БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.