loading...

събота, 1 декември 2012 г.

Костов се договарял с БСП

Иван Костов и Андрей Луканов са готвили общ кабинет през 1996 година, смята кинорежисьорът Евгений Михайлов, участник и ръководител на предизборните кампании на СДС 1909-1997 година. В продължение на 10 години България имаше за президент социалист, агент на ДС с псевдоним Гоце, благодарение на Иван Костов.

По негова инструкция през 2001 година на партийните структури им беше наредено да не подкрепят президентската кандидатура на Петър Стоянов за втори мандат. Атаката бе необяснима, казва Михайлов. По думите му, заради Костов СДС е забравила принципите си и е прекрачила границата, като се е отдалечила от хората. Това датирало още от 1996 година. Тогава се започнала колаборацията с БСП.

Атаката между Жан Виденов тогава беше координирана между Иван Костов, Андрей Луканов и Бриго Аспарухов. Беше планирано да се свали Жан, да има програмно правителство и никой не искаше да прави революция, казва Михайлов. Убийството на Луканов обаче попречило на този план. Промяната пък била заменена с подмяна. Вместо да се използва енергията на хората за истинска промяна, се стигна до споразумение за неприкосновение на номенклатурата и бизнеса на БСП.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар