Пропускане към основното съдържание

Костов се договарял с БСП

Иван Костов и Андрей Луканов са готвили общ кабинет през 1996 година, смята кинорежисьорът Евгений Михайлов, участник и ръководител на предизборните кампании на СДС 1909-1997 година. В продължение на 10 години България имаше за президент социалист, агент на ДС с псевдоним Гоце, благодарение на Иван Костов.

По негова инструкция през 2001 година на партийните структури им беше наредено да не подкрепят президентската кандидатура на Петър Стоянов за втори мандат. Атаката бе необяснима, казва Михайлов. По думите му, заради Костов СДС е забравила принципите си и е прекрачила границата, като се е отдалечила от хората. Това датирало още от 1996 година. Тогава се започнала колаборацията с БСП.

Атаката между Жан Виденов тогава беше координирана между Иван Костов, Андрей Луканов и Бриго Аспарухов. Беше планирано да се свали Жан, да има програмно правителство и никой не искаше да прави революция, казва Михайлов. Убийството на Луканов обаче попречило на този план. Промяната пък била заменена с подмяна. Вместо да се използва енергията на хората за истинска промяна, се стигна до споразумение за неприкосновение на номенклатурата и бизнеса на БСП.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.