Пропускане към основното съдържание

Футболната 2012

2012-та със сигурност оставя следа като една изключително наситена със спортни събития година, която ни предложи не само Олимпийски игри, но и Европейско първенство по футбол.

Полша и Украйна станаха арена на Шампионата на Стария континент и пътешествието из стадионите в тези страни завинаги ще се помни, особено заради драматичните сблъсъци по терените.



Освен, че Барселона и Реал Мадрид предоставиха ядрото на еврошампионите Испания, двата колоса се вкопчиха в люта битка за титлата в Примера дивисион. Въпреки че определенията за Барселона като „най-добър отбор в света" се превърнаха в клише, „кралския клуб" триумфира в Ла Лига.

В тези страни 2012-та наистина донесе няколко незабравими момента - на Острова видяхме най-драматичния завършек на борба за титлата, като Манчестър Сити стигна до нея с изумителен обрат и драма в последните секунди.

В Италия Ювентус се завърна на трона след дългогодишно прекъсване за сметка на Милан и Интер. Лудогорец пък записа исторически дубъл на домашната сцена и развали двуполюсния модел в А група.

Шампионската лига също ще остане в историята като една от най-забележителните битки във футбола, особено полуфиналът между Барселона и Челси.

Sporta.bg ви предлага в 6 части всичко най-интересно и най-важно от футболната 2012-та година!

Родният ни футбол изпраща една много вълнуваща година. Година, в която негативните емоции, скандалите и проблемите за съжаление доминираха над моментите на щастие и гордост. Година, в която с титлата и Купата на страната триумфира абсолютен дебютант в елита в лицето на Лудогорец, но и в която станахме свидетели на непомнено пропадане на клубния ни футбол след срамното отпадане на всичките ни представители в евротурнирите още след първите срещи. Скандалите и изцепките пък бяха ежедневие в света на българския футбол.

 В началото на календарната година Левски и ЦСКА се подсилиха предимно с легионери в опит да препънат Лудогорец в битката за титлата. Сред тях личаха имената на игралия в Сантандер, Ла Коруня и Сарагоса Антонио Томас, национала на Екваториална Гвинея Иван Боладо, подвизавалия се в Рома и Лече Сюлейман Диамутен и безспорната бомба на трансферния пазар в България - Карлос Диого, който щеше да е първият футболист, играл в Реал Мадрид, стъпил по българските терени.

Да, ама не. Диого изкара две седмици в ЦСКА, след което си стегна багажа и повече не се видя, а така и не стана ясно каква беше истинската причина да бъде разигран театърът с неговото парафиране.

Левски също се размина с най-именития си трансфер в лицето на бразилеца Зезиньо, който щеше да акостира на „Герена" съмнително евтино, но в крайна сметка се оказа сериозно контузен. Останалите споменати пък бяха разкрити и изгонени. Някои, като малиеца Диамутен получиха по-голям шанс за изява, други, като Боладо, който трябваше да замести напусналия румънски голаджия Янис Зику, изиграха само няколко минути в А група. Националът на Екваториална Гвинея се контузи още в първия мач срещу Черноморец и с това престоят му у нас приключи, а след тази среща от „Българска Армия" бе напъден стратега на зимната селекция Дуци Симонович.

На мястото на Димитър Пенев на треньорската скамейка на „червените" застана Стойчо Младенов. Опитният специалист цяла пролет не спря да въвлича тима във всякакви конспиративни сценарии, но все пак успя да го стабилизира и от аутсайдер в битката за титлата направи така, че в последния двубой с Лудогорец ЦСКА бе само на гол от трофея.

sporta.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.