loading...

събота, 10 ноември 2012 г.

Четирима цигани пребиха до смърт 79-годишен мъж

Четирима цигани пребиха до смърт 79-годишен мъж, живеещ в село Градище. От пресцентъра на МВР съобщават, че в полицията в Севлиево е подаден сигнал за открит починал жител на селото. Тялото е било намерено в къщата, в която възрастният мъж живеел сам.Постепенно, като водеща се очертала версията за грабеж, а полицейските служители свили кръга на заподозрените до четирима мъже от с. Върбовка, общ. Павликени, всички криминално проявени и осъждани за кражби, отбелязват от МВР.
Трима от тях - К. В. на 39 г., Г. В. на 43 г. и 24-годишният А. Я. са задържани, малко след което направили пълни самопризнания.

След претърсвания в домовете им са намерени веществени доказателства за извършеното тежко престъпление.
Според направените самопризнания, тримата цигани решили да ограбят възрастния мъж, за когото допускали, че разполага с пари. Проникнали в дома на жертвата през прозорец, в нощта на 6 срещу 7 ноември. Фактът, че не успели да открият пари, ги вбесил. Те завързали мъжа и му нанесли жесток побой. След това се оттеглили обратно към с. Върбовка.

Мъжете са задържани за 72 часа, като предстои да им бъде наложена постоянна мярка. Повдигнати са им обвинения по чл. 199, ал. 2, т.1 от НК (за грабеж, придружен с тежка или средна телесна повреда, от които е последвала смърт). За това престъпление предвижданото от закона наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Няма коментари :

Публикуване на коментар