loading...

неделя, 7 октомври 2012 г.

Има трети заподозрян за атентата в Бургас

Има трети човек, заподозрян за атентата на летището в Бургас на 18 юли, съобщава "24 часа". Все още е рано да се говори за неговата съпричастност към терористичния акт, текат проверки, предстои от българска страна да бъдат изпратени документи на гръцките служби, съобщиха работещи по случая.


Третият заподозрян привлякъл вниманието с документи, сходни с тези на атентатора, който загина на летището, и неговия съучастник. И двамата са се легитимирали с фалшиви шофьорски книжки като жители на Мичиган. И заподозреният в Гърция имал документи за самоличност от същия щат, за които също се предполага, че са фалшиви.

Бившият затворник от Гуантанамо Махди Газали, който бе заподозрян за атентата, е бил открит от чужди спецслужби в Швеция дни след терористичния акт, твърди пред "24 часа" високопоставен източник от нашите служби. Той е бил локализиран жив и в добро здраве в Швеция. От местните спецслужби са информирали европейските си партньори, че бившият затворник не е излизал от полезрението им и няма как да е участвал в извършването на атентата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар