loading...

понеделник, 1 октомври 2012 г.

Московско предградие се обяви за автономна република

Снимка: Уикипедия - Вечерен изглед от Домодедово Инициативен комитет от жители на московското предградие Домодедово обявиха намеренията си за създаване на автономна република, която ще влиза в състава на Русия и са се обърнали към официалните власти на Европейския съюз, за признание правото им на самоопределение.

„Жителите на Домодедово смятат, че Руската Демократична Република (бел. ред. – наименованието на новото „териториално формирование” в околностите на Москва) трябва да бъде интегрирана в ЕС и да бъде призната и от други държави, докато се намира на територията на Русия с особен статут”, се казва в прес-комюникето на инициативния комитет, разпространено от популярното руско електронно издание „Газета”.

Жителите на градчето, разположено на около 37 км от Москва твърдят в заявлението си, че руските власти „са нарушили принципите на демократичното общество”, игнорирайки резултатите от референдума от 2007 г., когато почти 100 % от местните хора са гласували против изграждането на платена магистрала в района на окръга. В резултат на започналия през 2009 г. строеж цяло местно село е заплашено от събаряне, за да премине пътят.

Няма коментари :

Публикуване на коментар