Пропускане към основното съдържание

Медиите продължават да се пързалят по повърхността

Медиите продължават да се пързалят по повърхността на информацията!
Понеже така я поднася PR отделът на МЗХ, те папагалски така си я и повтарят, изобщо не осмислят какво се крие между редовете.
С риск PR гилдията да ме подгони по улиците с камъни, нека ви разкрия един трик: ако искате да не ви задават опасен въпрос, погрижете се да залеете публиката с друга информация.

Така отвличате вниманието в посока, далеч от опасната за вас тема, подменяте проблема с друг, по възможност цветен и креслив, но маловажен. И накрая никой не може да ви обвини в информационно затъмнение по темата, защото на потърпевшите (в случая нещастните репортери, чиито мейли са заринати с обилна, но безсмислена информация) отдавна им е писнало от вашето многословие.

В конкретния случай многословното прессъобщение върти-суче, но нито дума не казва по въпроса кои фирми ще получат тия 42 милиона лева, т.е. Червения кръст ще разпределя храните, а ЕС дава парите, но нито някой пита, нито има и намек за информация от кои фирми Червения кръст ще напазарува въпросните пакети.
А според мен там е заровено кучето, не в евентуалната крайна бедност на част от населението, наложила раздаване на хуманитарна помощ в една съвсем не гладуваща държава...
И понеже врътката е на МЗХ, ако някой се сети да им поиска списък на фирмите, доставчици по сделката, мога на бас да се хвана, че вътре фигурират добре познатите любимци "Градус", "Белла" и т.н.

Весислава Танчева, фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.