loading...

сряда, 1 август 2012 г.

Перник се тресе от скандали

Росица Янакиева
Скандалите в Перник тресат миньорския град по-мощно от земетресение.„Ще ви вкарам в затвора!”. Това изкрещяла тази сутрин пернишката кметица Росица Янакиева в лицето на шефката на групата на общинарите от ГЕРБ Милена Миланова.

Случката се разиграла пред сградата на общината в Перник пред очите на десетки граждани, дошли в приемния ден. За обидите разказа самата Миланова пред BNews. „Минахте всякакви граници и заради това, което правите, аз ще ви вкарам в затвора”, били крясъците на Янакиева.
„Това се крещеше от кмет на община към общински съветник, който отиваше да си свърши работата като такъв”

разказа още Миланова. Тя допълни, че атаката на Янакиева дошла минути след като двете участвали в пряко включване по БНР. Тема на разговора им там отново било изразходването на средствата, получени от държавата, за справяне с щетите от земетресението от май.

Конфликтът между ГЕРБ и Янакиева избухна миналата седмица, когато гербаджиите в Перник обвиниха кметицата, че няма контрол върху харченето на парите за ремонтите след труса. Тя пък им отвърна, че ще сезира Брюксел за бездействието на държавата и заплаши, че ще опъне палатков лагер пред МС.

Няма коментари :

Публикуване на коментар