loading...

сряда, 1 август 2012 г.

Започна плащането за паркиране в София

В София започна приемът на документи за издаване на стикер за паркиране в "Синя" и в бъдещата "Зелена зона", съобщи bTV. Новият режим трябва да влезе в сила от септември. Паркирането в "синята" зона, което досега струваше един лев и не беше ограничено във времето, скача на 2 лева за час, а максималният възможен престой е 2 часа. В "зелената" зона автомобилът ще може да се оставя до 4 часа, всеки от които се таксува по лев.

Хората, които живеят в "синя" зона, ще трябва да плащат по 150 лева годишно за стикер. С 50 лева по-малко ще плащат живеещите в "зелената" зона. Право на такъв стикер обаче ще имат само собствениците на жилища в района.

В първия ден от подаването на документите пред гишетата на Центъра за градска мобилност нямаше напрежение. Най-нетърпеливите дойдоха още преди отварянето на гишетата в 08:00 часа, а два часа по-късно на всяко чакаха поне петима души.

Някои от чакащите изразиха недоволство, че ще трябва да плащат още 450 лева за втора кола. Според други обаче това ще вкара в ред ситуацията с паркирането в центъра на София, където в момента паркирането е доста затруднено.

Документите се подават до края на месеца в Центъра за градска мобилност на улица "Будапеща" и на площад "Възраждане". Най-вероятно към края на месеца ще стане ясно и дали общината ще промени условията за издаване на стикерите.

Няма коментари :

Публикуване на коментар