loading...

четвъртък, 30 август 2012 г.

Бербо преметна Фиорентина и Юве, избра Фулъм

За 12 часа Димитър Бербатов се превърна в най-мразения човек на италианския футбол. В един и същи ден той намигна на Фиорентина, накара феновете на Ювентус да мечтаят и накрая избра Фулъм по семейни причини. Това пише италианският La Gazzetta dello Sport по повод драмата с трансфера на българина.

Медиите на Апенините разказват драматично как в сряда Бербо е излетял за Флоренция с билети, платени от Фиорентина, за да мине на медицински преглед и да подпише 3-годишен договор с виолетовите. По пътя обаче бил „отвлечен“ с оферта от Ювентус и така и не кацнал в Тоскана.

Вечерта българинът се очакваше в Торино, където да подпише договор за 2,7 млн. евро на година. Той дори обяви във фейсбук страницата си: „Всичко се свърши. Да живее Юве!“. По-късно обаче изтри написаното, а италианските медии съобщиха, че в последните секунди отново е променил решението си. Заради семейството си Митко е предпочел да каже „да“ на Фулъм и се връща в Лондон.

Междувременно Фиорентина излезе с изпепеляващо изявление по адрес на българина. В официалния сайт на клуба се съобщава, че трансферът окончателно се е сринал, въпреки че е имало подписан договор с Манчестър Юнайтед и устно споразумение с футболиста. Клубът изразява възмущението си от „необичайното и арогантно поведение на други клубове, които нямат нищо общо с честната игра и спортни етика, които отиват дори отвъд пределите на справедливост“.

„Относно играча, въпреки неговите характеристики и качества на терена, ние сме щастливи, че той не дойде във Фиорентина. Бербатов не заслужава нашия град, не може да носи нашата фланелка и ценностите ни“, се казва в изявлението.

Италиански фенове пък напълниха фейсбук профила на Митко със злобни коментари, обиди и проклятия.

dartsnews.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар