loading...

сряда, 1 август 2012 г.

Подивяло от глад куче изяжда друго!

Циганин от столичния квартал “Филиповци”, който се прехранвал като клошар, зазида под стълбите на дома си 6 кучета, защото не можел да ги храни, съобщи “Телеграф”. Животните обаче се скъсали да лаят и след сигнал от съседи от “Екоравновесие” са ги прибрали в приют.
Хора от квартала твърдят, че Петър е имал 12 кучета, но не ги хранил и те се самоизяждали, докато останат само шест.

Видеото, изпратено от читател на БЛИЦ, съдържа шокиращи кадри, показващи как подивяло от глад куче ръфа полумъртвия си – също от глад, събрат. Ужасяващото клипче, заснето с телефон, е от столичния кв. Филиповци и на него се вижда ясно съдбата на 6 от кучетата, за които съседи твърдят, че са се самоизяли.

Останалите 6 от общо 12-е четирилапи клошарът циганин зазида под стълбите на дома си и ги обрече на същата трагична съдба – самоизяждане от глад! Неистовият лай и вой на осъдените на мъчителна смърт песове обаче вдигна на крак половината махала и десетки сигнализираха медии, “Екоравновесие” и община за страшния случай на престъпно безхаберие и безразличие.

След намесата на “Екоравновесие” и лично на кмета Йорданка Фандъкова шестте оцелели кучета са прибрани в приюта в с. Сеславци. Проучване на БЛИЦ показа, че животните са в по-добро състояние и някои от тях вече имат кандадт-осиновители.

Съдбата на изверга циганин обаче остава неясна – със сигурност обаче законът не може да го накаже, възможна е единствено административна глоба. Според Явор Гечев от Фондация “Четири лапи” клошарът е вреден и за обществото, и за собственото си семейство, и за съседите си, и за животните и следва да бъде въдворен в психиатрия. “Но и това няма да реши проблема, защото след тримисечен престой той ще бъде пуснат. Затова нищо и никой не може да му попречи отново да извърши същото злодеяние”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар