loading...

вторник, 14 август 2012 г.

Момиче се превърна в гущер от стероиди

Американката Шанина Айсом се записа в историята на медицината като жената, от чиито космени фоликули вместо косми растат нокти. Докато следвала през 2009 г я приемат в болницата с астматичен пристъп. За да подобрят състоянието й, дежурните й изписали стероиди, разказва вестник “Дейли Мейл”.

Вместо облекчение обаче, препарата предизвикал алергична реакция. Кожата й започнала да я сърби, а броени часа след приема на стероиди по краката на Шанина се появили черни цицини.Дерматолозите от Мемфис експериментирали с редица методи за лечение на пациентката, за да се справят с необичайната кожна болест. Шанина разказва, че е лекувана от псориазис и екзема до стафилококова инфекция. Не само нито едно от леченията не й помогнало, но и нито един тест не дал отговор на въпроса от какво е болно момичето.През 2011 г. Айсом вече е окачествена като медицинска загадка.

Постъпва в болницата Джон Хопкинс в Балтимор. Там лекарите установили, че от космените й фоликули по тялото й, вместо косми, никнат нокти.Сега Шанина, за да контролира заболяването, взима 17 различни препарата. “Не можех да ходя, не можех да седя. Сега мога малко да се разхождам с бастун, а понякога даже и без него”, споделя тя пред WAFB News.Тя не само трябва да се справи с потресаващия си външен вид. За последните три години семейството й похарчило 250 000 долара. От тях 160 000 Шанина засега не може да изплати.

mamita-bg.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар