loading...

понеделник, 13 август 2012 г.

Доказаха, че жените са по-умни от мъжете

Жените показват по-високи резултати на тестовете за интелигентност в сравнение с мъжете. Изследване, чиято цел била да се установи каква е взаимовръзката между интелекта и пола, е било проведено под зоркото око на един от най-известните учени в областта – проф. Джеймс Флин, преподавател в университета на Дънидин, Нова Зеландия.
Той искал да разбере каква е връзката между ума, възможността да се справяме с много неща едновременно и пола на хората.

Ето защо взел под внимание резултатите от тестовете на представителната извадка на човечеството Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония.

„От век резултатите в тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават. Интересното обаче е, че при жените тези резултати става все по-високи много по-бързо. Това е в резултат на начина на живот, който водят двата пола. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието върху жените едва сега започва да се проявява“, обяснява професорът.

И наистина – днес жените са много по-функционални, отколкото мъжете. Те се стравят доста по-добре в домакинската работа, отглеждането на децата, разпределянето на времето, а вече показват и доста по-високи резултати в кариерното развитие.

Именно това умение да вършат няколко неща едновременно и то успешно развива интелекта им доста по-бързо и ефективно, отколкото се забелязва този процес при жените.

sin.

Няма коментари :

Публикуване на коментар