Пропускане към основното съдържание

Защо БЪЛГАРИЯ е на гъза на географията

Събота и неделя работих като охрана на входа на стадиона по време на рок концерта. Организаторите искаха да се скъсяват разпознавателните гривни на зрителите. Защо - това си е тяхна работа. Хората реагираха по два начина - или "благодаря", или "стига сте ме рязали (грубо), нали вчера ме рязахте".

На някои им се късаха гривните по време на куфеенето вътре и трябваше да си взимат нови. И в тези случаи реагираха по два начина. ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ с "Дебил (към хората по входовете), заради теб ми се скъса гривната. ти си виновен, че я сряза толкова късо". Направи ми впечатление как реагира едно момче, което не беше българин. Предавам разговора почти без промени.

"Извинете, сър (Ще повторя - ИЗВИНЕТЕ, СЪР, не ЕЙ, ДЕБИЛ), скъса ми се гривната, може ли да ми помогнете?
"Разбира се. Идете на касата там ще ви я сменят" - казвам аз.
"О, много ви благодаря" - отговаря момчето.

Знам, че е изнервящо да се разкарваш до касата всеки път, когато ти се скъса гривната. Дори аз на няколко пъти се изнервих и казах нещо по-грубо. Извинявам се за това. Но ви разказвам историята, за да видите още веднъж разликата в човешките взаимоотношения между нас и белите хора.

Далеч съм от мисълта, че англичаните, французите или немците нямат трески за дялане. Преди две седмици един богат англичанин си свали гащите, докато италианците биеха дузпа на четвъртфинала на европейското. Но те имат неща, което ние отдавна нямаме: Свобода, уважение към хората, които работят, джентълменство. Тях ги възпитават, че са свободни да правят каквото си искат. Нас ни възпитават, че сме свободни да правим каквото трябва.
Ние 50 години не сме имали свобода. Но когато най-накрая я получихме, не знаем какво да я правим. В Немския тълковен речник много ясно е написано какво е свобода: "Свободата е осъзната необходимост".

Какви хора сме показахме и по време на волейбола. Световният спорт ни дойде на гости и се скъса да хвали залата и отбора. Ние обаче се изсрахме на метеното и по време на награждаването освиркахме Любо Ганев. И после защо ни нямат за бели хора в Европата. Ами защото ние не сме бели хора.

Не съм съгласен с всички тези на премиера, но след събитията през тази седмица съм склонен да приема твърденията му, че в България няма добър човешки материал. Българинът по принцип е трудолюбив и човечен, но нещо в последните 20 години рязко се е объркало. Дали са виновни управляващите или всички ние, оставям на всеки да прецени сам за себе си.

Лесно е да се организираш във фейсбука и да протестираш срещу този или онзи. Лесно е да си напишеш на Стената "С теб съм Стенли", докато той се бори с рака. Но колко от тези "приятели" ще дадат пет лева дарение за Стилиян или за болница, която лекува болните от рак?
Заради такива неща трудно ще се оправим и все ще сме на гъза на географията. И в спорта, и в отношенията между хората. Защото ние просто не сме истински хора.

А на Стойчев честито. Успя да накара мои роднини, които рядко се интересуват от спорт, да видят какво толкова става във волейбола. Но го направи с нещо лошо, а не с нещо градивно.

P.S.
СРАМОТА Е ДА СЕ ИГРАЯТ ФИНАЛИ НА СВЕТОВНАТА ЛИГА И ЗАЛАТА ДА НЕ Е ПЪЛНА ПОНЕ С 12 000 ДУШИ. МОЖЕ БИ СА ПРАВИ ВАРНЕНЦИТЕ, ЧЕ В СОФИЯ АТМОСФЕРАТА НИКОГА НЯМА ДА Е КАТО В ТЯХНАТА ЗАЛА.

Цветан Ламбрев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.