loading...

четвъртък, 12 юли 2012 г.

Медицината в помощ на спорта

Съвременният спорт и най-вече рекордите са немислими без сериозни медикаменти за възстановяване и постигане на върхова спортна форма. Това го знаят всички, но някои не искат да си го признаят.

Каква е ситуацията в момента - едни взимат всичко и никой не ги хваща, а други каквото и да вземат ще бъдат хванати. Всичко е въпрос на пари и лобита в международните спортни организации. Така едни състезатели са доста облагодеталствани, а други нямат възможност да постигат върхови постижения.

Тази ситуация може да се промени, само като се разрешат всички медикаменти, които стимулират организма. Разбира се това трябва да стават под медицински контрол и изцяло на отговорността на отделния състезател.

Така няма да се стига до ситуации, като тази през 2008 година, когато 11 български щангисти бяха хванати с допинг и пропуснаха Олимпиадата в Пекин. В същото време беше повече от очевидно, че китайските щангисти не са били само на ориз.

Великият испански колоездач Алберто Контадор бе наказан за две години от Арбитражния съд за спорт през февруари тази година, след като се провали на допинг проба на Тур дьо Франс през 2010 година.
Контадор, победител в тура през 2007, 2009 и 2010 година, даде положителна проба за кленбутерол и така загуби последната си титла, която отиде в ръцете на Анди Шлек от Люксембург.

Ето защо е необходимо, за да не се губят така леко титли и те да отиват в ръцете на губещите - всички медикаменти да бъдат позволени, а не само някои да бъдат хващани.

Няма коментари :

Публикуване на коментар