loading...

понеделник, 30 юли 2012 г.

Приморско строи спортна зона с евро-средства


Модерна училищна спортна зона, финансирана със средства от европейския бюджет, ще бъде изградена в Приморско. Морската община, заедно със СОУ „Никола Вапцаров”- Приморско и училище „Ататюрк” в Къркларели, Турция са бенефициенти на програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ "България – Турция 2007 - 2013".

Одобреният проект, наречен „Добри партньори- здраво бъдеще” е на стойност 484 450, 67 евро, а срокът за неговото изпълнение е 24 месеца. От страна на Приморско субсидията ще бъде използвана  за изграждане на модерна спортна зона в местното училище, която ще включва както игрища за футбол, волейбол и тенис, така и особено популярния сред младите в последните години фитнес на открито. Подобни ще бъдат и дейностите, които са предвидени за извършване и от страна на турските партньори по проекта. Повишаване на социалното сближаване и устойчивото развитие в областта на спортно-образователната дейност в региона са целите, заложени в успешната стратегия.

„Доволен съм, че въпреки затруднената финансова ситуация, успяхме да намерим средства, с които да  подобрим качеството на живот на младите в града, давайки им възможност да спортуват в наистина съвременни условия. Нашите деца заслужават да получават най-доброто за своето развитие, а ние сме длъжни да им го осигурим.” коментира кметът на Приморско д-р Димитър Германов.

Няма коментари :

Публикуване на коментар