loading...

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Подготвят се нови атентати срещу евреи

Снимка: dartsnews.bg
„Готвим още голяма неприятна изненада на Израел“, каза по повод на атентата в Бургас ръководителят на ливанската ислямистка организация „Хизбула“. Шейх Хасан Насрала обясни, че нищо няма да каже „за същността на нашите планове, за да не предупредим врага“.

Той се изказа по време на масова демонстрация в южнта част на Бейрут, посветена на годишнина от „победата“ на „Хизбула“ над Израел във втората Ливанска война през 2006 г.

Според експерти, цитирани от МИГнюз, реакцията на Насрала за случилото се в България ще стане повод за ново повишаване на напрежението в отношенията с Израел.

Веднага последва и отговор от Тел Авив. Министърът на отбраната обеща, че ще направи „всичко възможно, за да накаже организаторите на атентата“.

Рано сутринта днес транспортни самолети „Херкулес“ от израелските ВВС прибраха от България десетки граждани на страната, които пострадаха при атентата. Загиналите са 8, а ранените са 34 души, като двама са в тежко състояние. По-леко пострадалите прекараха нощта на летището в Бургас.

Няма коментари :

Публикуване на коментар