Пропускане към основното съдържание

Крият фалита на държавата

Докато Бойко Борисов не спира да реже ленти, то държавата практически е фалирала, но това разбира се старателно се крие, а пък и голяма част от родните медии не си дават много зор да ровят зад политическата фасада. Наесен дори може да се стигне до сериозен проблем с изплащането на пенсиите, научи Bgpravda.blogspot.com. Ситуацията е толкова сериозна, че дори и остатъка от финансовия резерв няма да бъде достатъчен за справянето с критичната ситуация.

При това положение вариантите са два - или заем от Международния валутен фонд или предсрочни избори. И двата сценария обаче хич не са по вкуса на Бойко Борисов и затова в момента целия ресурс на ГЕРБ е мобилизиран да търси спасителни варианти.

Парите в държавата застрашително намаляват, поради което финансовият министър Симеон Дянков продължава да търси севъзможни начини да похарчи и малкото, което е останало. Затова и Дянков посегна на Сребърния фонд. Досега никой не е пречил на Сребърния фонд да гони по-висока доходност. По закон парите от него могат да се инвестират в ценни книжа с най-висок рейтинг.

Инвестирайки в български държавни ценни книжа обаче финансовият министър „взима едни пари и ги похарчва за нещо. Това обаче не решава кардиналния проблем с изплащането на пенсиите. Парите в Сребърния фонд са около 2 милиарда лева, които ще стигнат да се изплатят пенсии само за 2 месеца. А това кара все повече специалисти да очакват доста трудна зима за управляващите.


Коментари

  1. Зимата ще е много трудна по-скоро за управляваните. Те управляващите си спретнаха солидни заплати, бонусчета и т.н.

    ОтговорИзтриване
  2. niamam dymi
    .pak 6te triabva da yveli4im pari4nite prevodi za detsata,ma dokoga.BASTA.

    ОтговорИзтриване
  3. Да бе, фалира държавата, а хората гинат като мухи. Вчера само на нашата улица от глад умряха 78 души.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.