НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Завладяната държава и нейните марионетки в лицето на ръководството на БСП и неговите листи: „Нито глас за мафията!“

Започна предизборната кампания. Само преди няколко месеца бях кандидат в 25 МИР в София. Втори в листата след Корнелия Нинова от гражданската квота.
 
Повече от месец всеки ден на терен – по метростанции, улици, спирки, паркове, кафенета, събрания с актива. С трима-четирима доброволци минавах около 8 километра всеки ден. Направих над 2000 лични срещи, без да броим събранията в Люлин, Нови Искър, Надежда, Овча Купел, Илинден, Връбница. И то в жеги по над 35 градуса. Благодаря на всички, които ни подкрепиха и гласуваха за нас. Нито сме ги предали, нито сме ги продали или излъгали.

Лидерският район, както е известен 25 МИР, е тежък. Останалите водачи не се появиха на терен – Борисов, Костадинов, Слави Трифонов, на ПП-ДБ даже не го помня, май беше Хазартът. Водачът на единното ДПС пък не излезе от махалата във Филиповци. Нинова обикаляше страната, но успя да отдели много време, за да се среща с хора, да обикаля по паркове, улици, градинки… да прави жива кампания в 25 МИР. Единственият лидер, който прави кампания на терен с жив и свободен контакт с хората! И това е неоспорим факт.

Конфигурацията от кандидати и в тази кампания е горе-долу същата. За водач на листата на БСП, вместо Нинова, се е цанил Атанас Зафиров. Помня как всички от днешните превратаджии хленчеха и я викаха да идва по районите им в страната, за да им прелива авторитет – особено Гуцанов, Зафиров, разни други разсилни, които и не сте чували. Лазеха, мазнеха се, натискаха се за снимки, сервилничеха. Днес ми е интересно как „лидерът“ Зафиров ще прави кампания в лидерския район. Ще слезе ли очи в очи при хората, както успя да натамъни цяло изречение в някакво интервю. Ще отиде ли на събрание? Ще слезе ли по стълбите в метрото? Ще се разходи ли в парка? Ще мине ли Ломско шосе открай до край? Ще стои ли пред хипермаректите да говори с хората?

Все още съм депутат от този район. И поддържам тясна връзка с избирателите си и екипа, който ме подкрепи, така че постоянно получавам информация за случващото се. Чувам, че хора от листата искали „лидерът“ Зафиров да се появя колко се може по-малко в района, за да не разгони и малкото останали избиратели на овладяваната от мафията партия. Цитирам: „По-добре да не идва и да не говори“. Това е „лидерът“ на партия с нула изказвания и нула парламентарни въпроси от трибуната за целия живот на 50-я парламент. Защо го пиша и казвам? За да си направят хората сравнение каква кампания правихме с Нинова, каква беше тя като лидер и какво нещо стои сега начело. Навсякъде в страната е същото.

Досега винаги съм помагал в кампании. И съм получавал хули и обвинения от вътрешни опозиции, превратаджии, бизнес-политически крила без никакво основание. На тази кампания за първи път ще имат основание да ме обвинят за по-ниския си резултат. Съвсем чистосърдчено призовавам всички, които ми имат доверие в избирателния район, които следиха работата ми за хората като депутат, които не искат да имат нищо общо със завладяната държава и нейните марионетки в лицето на ръководството на БСП и неговите листи: „Нито глас за мафията!“

Калоян Методиев, независим депутат, избран от БСП

Няма коментари:

Публикуване на коментар