Португалия и Роналдо сътвориха обрат срещу Чехия

Португалия победи Чехия с 2:1 в първи и за двата отбора мач от група F на UEFA EURO 2024. Попадението за чехите бе дело на Провод, а за "мореплавателите" се разписа Франсиско Консейсао, докато Хранач си отбеляза злощастен автогол.
Португалия бе по-добрият отбор, като дори гол на Диого Жота в края бе отменен, но все пак тимът на Роберто Мартинес успя да стартира с победа кампанията си на UEFA EURO 2024.

В 62-а минута Владимир Цоуфал навлезе необезпокояван в наказателното поле и намери на границата Лукаш Провод, който отправи великолепен изстрел, който не остави шанс на Диого Коща да реагира - 1:0 за Чехия.

Само седем минути по-късно Бернардо Силва центрира добре, а Нуно Мендеш игра с глава във въздуха, като Станек се намеси, но изби топката в крака на Хранач и за негово нещастие се оказа в собствената му врата.

В 87-а минута топката бе центрира по великолепен начин, а Кристиано Роналдо се извиси високо, но ударът му срещна страничната греда. Диого Жота бе там и се ориентира добре, като успя да довкара топката във вратата, но впоследствие голът бе отменен поради засада на звездата с номер "7".

Във втората минута на добавеното време Педро Нето бе много остър и нахлу в наказателното поле, като пусна остър пас, а Хранач изби ужасяващо, поставяйки топката на тепсия на Франсиско Консейсао, който я засече и успя да отбележи - 2:1 за Португалия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар