НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Испания надви и Албания за перфектен завършек

Испания завърши по перфектен начин груповата фаза на Европейското първенство след победа с 1:0 над Албания.

Единственото попадение в срещата бе дело на Феран Торес, който се разписа в 13-ата минута на двубоя. По този начин селекцията на Луис де ла Фуенте записа три победи с три чисти мрежи в групите на Евро 2024.

В началните минути албанците опитаха да притиснат състава на Луис де ла Фуенте в търсене на ранен гол, но иберийците не допуснаха опасности пред Давид Рая.

Първата по-добра възможност бе за Испания. В 12-ата минута Микел Мерино стреля с глава, но Стракоша успя да отрази.

Минута след това испанците поведоха в резултата. Аймерик Лапорт пусна към Дани Олмо, а той прати дълъг извеждащ пас към Феран Торес, който с премерен изстрел прати топката в мрежата на Стракоша.

В 21-ата минута Дани Олмо опита изстрел от дистанция, но бе доста неточен. Пет минути по-късно Дани Вивиан центрира от корнер, но Мерино не успя да стигне навреме до топката.

В 41-ата минута Алехандро Грималдо центрира към далечната греда, където беше Феран Торес, но изстрелът на нападателя с глава мина над вратата.

В края на първата част Кристиян Аслани отправи силен изстрел от дъгата на наказателното поле, но Давид Рая показа рефлекс и изби топката.

Второто полувреме започна с по-добра игра на испанците. В 50-ата минута Дани Олмо навлезе в наказателното поле, но не успя да намери Хоселу и атака изгуби остротата си.

В 62-ата минута юношата на Барселона Фермин Лопес направи своя официален дебют за Испания, заменяйки Микел Оярсабал.

В 64-ата минута Армандо Броя стреля, след като топката достигна до него след центриране от свободен удар, но Рая отново внимаваше и изби.

В 76-ата минута Ямал върна към Фермин Лопес, който пусна пас към Алваро Мората, но нападателят на "ла роха" бе в засада. В ответната атака Аслани стреля встрани от вратата, пазена от Давид Рая.

Медон Бериша отправи изстрел, който рикошира в Льо Норман, но Рая лесно улови въпреки това. Минута след това Олмо получи добро подаване от Мората, но ударът му бе блокиран.

Във втората минута на добавеното време Давид Рая показа, че и вторият вратар на Испания заслужава своето място под рамката на вратата, правейки много добро спасяване.

АЛБАНИЯ - ИСПАНИЯ 0:1

0:1 Феран Торес 13 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар