НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Австрия осъществи истински подвиг

Австрийският национален отбор по футбол осъществи истински подвиг, след като победи Нидерландия с 3:2 и така спечели Група D на Евро 2024.
Възпитаниците на Ралф Рангник прекъснаха в най-подходящия момент серията си от 7 загуби срещу „лалетата“ като ги победиха пред 68 363 зрители и ги оставиха трети в потока.

Въпреки това, спечелените от Нидерландия 4 точки са достатъчни, за да ги пратят в директните елиминации като един от най-силните 3-ти отбори, докато Франция заема второто място с 5 точки след равенство 1:1 с опашкаря Полша.

Това означава, че в осминафиналите Австрия ще играе с втория от Група F в Лайпциг, докато Франция ще срещне в Дюселдорф втория от Група Е.

"Лалетата" започнаха срещата по-пасивно.

В шестата минута Александър Прас проби по лявото крило и центрира остро по земя, като в опита си да изчисти Дониел Мален си отбеляза автогол. Това бе 7-и такъв от началото на Евро 2024, но и най-бързия в историята на еврофиналите до момента.

Малко по-късно Мален можеше да се реваншира. Депай го изведе на чиста голова позиция, но той не успя да намери рамките на вратата.

В 38-ата минута капитанът на Австрия Марко Арнаутович се възползва от лошо позициониране на противниковата отбрана, излезе сам срещу Вербруген, но не успя да отправи удар и опитният страж изби топката.

В началото на второто полувреме "лалетата" организираха светкавична контраатака и Коди Гакпо изравни резултата.

В 59-ата минута Романо Шмид засече центриране на Флориан Грилич и със страхотен плонж нанесе удар с глава, за да прати топката в мрежата на Нидерландия.

Четвърт час преди края на сблъсъка Вегхрост спечели въздушен двубой с противников бранител, топката попадна в Мемфис Депай, който овладя в наказателното поле и с мощен удар отбеляза първото си попадение на Евро 2024.

Пет минути по-късно Марсел Забицер получи пас от Баумгартнер в дълбочина и вкара от близко разстояние, като по този начин изпрати Австрия на първото място в групата и класира селекцията на осминафинал за второ поредно Европейско.

Нидерландия – Австрия 2:3

0:1 Дониел Маален (6 мин., авт.)
1:1 Коди Гакпо (47 мин.)
1:2 Романо Шмид (59 мин.)
2:2 Мемфис Депай (75 мин.)
2:3 Марсел Забитцер (80 мин.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар