Италия допусна най-бързия гол, но успя да се съвземе и удари Албания

Италия започна успешно защитата на титлата си, след като победи с 2:1 Албания в мач от група B на Евро 2024. Недим Бейрами откри резултата с най-бързия гол в историята на европейските първенства, след като се разписа още в 23-ата секунда.

Шампионът на Стария континент обаче успя да се съвземе и обърна нещата в своя полза с голове на Алесандро Бастони и Николо Барела в рамките на четвърт час.

Така "Скуадра адзура" се изравни с по 3 точки с лидера в групата - тима на Испания, който обаче е с по-добра голова разлика, след като разби с 3:0 Хърватия по-рано днес.

Байрами шокира Италия с гол още в 23-ата секунда на мача. Албания изпълни странично хвърляне. Байрами бе изпуснат в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл не остави шанс на Донарума с най-бързият гол в историята на европейските първенства.

Веднага след това Лоренцо Пелегрини получи на добра позиция, но стреля покрай вратата. В 11-ата минута Италия изравни резултата. Пелегрини центрира отляво. Алесандро Бастони беше оставен непокрит на далечната греда и с удар с глава отблизо изравни резултата.

Само 5 минути по-късно "Скуадрата" вече водеше. Митай не успя да изчисти при атака на съперника и топката попадна в Николо Барела, който с удар от дъгата на наказателното поле намери мрежата зад Стракоша.

В 33-ата минута Джанлука Скамака изведе Давиде Фратези отдясно, халфът се опита да прехвърли вратаря, но Стракоша все пак се намеси, след което топката срещна страничния стълб. После пък Скамака бе намерен на отлична позиция и шутира, но вратарят спаси.

В добавеното продължение на първата част Фратези центрира отлично в пеналта, където Пелегрини се опита да нанесе удар с глава, но не намери добре топката, която се удари в рамото му и излезе в аут.

След почивката темпото спадна, а тимът на Лучано Спалети контролираше играта. В 67-ата минута Федерико Димарко центрира на далечна греда, където Ди Лоренцо пробва удар с глава, но бе блокиран от Хисай. В 80-ата минута Димарко направи индивидуален рейд по левия фланг и пробва мощен удар, който не затрудни Стракоша.

Албания стигна до чудесна възможност в последната минута на редовното време. Резервата Рей Манай бе изведен в пеналта на италианците и шутира от малък ъгъл, но Донарума не допусна да бъде изненадан.

Италия - Албания 2:1

Голмайстори:
0:1 Байрами (1) мин.
1:1 Бастони (11) мин.
2:1 Барела (16) мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар