НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Кои населени места попаднаха под руски контрол през 2024 г.?

На 2 май руското министерство на отбраната обяви освобождаването на село Бердичи в Донецката народна република. Освен това ведомството обяви поражението на 47-а бригада на украинските въоръжени сили в това направление.

"Частите на групата войски "Център“ в резултат на активни действия освободиха напълно селището Бердичи на Донецката народна република, а също така подобри тактическата позиция и разби формированията на 59-та мотопехотна, 42-ра, 47-ма механизирани бригади на украинските въоръжени сили и 109-та бригада за териториална отбрана в районите на селищата Воздвиженка, Калиново, Сокол, Новопокровское и Прогрес на Донецка народна република“, се отбелязва в съобщение на пресслужбата на руското министерство на отбраната. 

На 22 април руските въоръжени сили овладяха населеното място Новомихайловка в Донецката народна република, съобщиха от Министерството на отбраната. Отбелязва се, че частите от Южната група войски са успели да направят това.

На 13 април части от групировката войски "Център” овладяват село Первомайское, Донецка народна република. Според ведомството това е станало възможно благодарение на самоотвержеността на руските войници.

"В Авдеевското направление чрез активни и самоотвержени действия подразделенията на групата войски "Център“ освободиха село Первомайское на Донецката народна република", посочиха от Министерството на отбраната.

На 19 март руските войски установиха контрол над Орловка в ДНР. Това селище е взето в посока Авдеевска. 

На 17 март руските въоръжени сили успяха да установят контрол над село Мирное в Запорожка област. Пресслужбата на военното ведомство заяви, че части от групата войски "Восток" са успели да установят контрол над село Мирное.

На 17 февруари ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу докладва за превземането на Авдиевка от руската армия на руския президент Владимир Путин. По време на доклада си министърът подчерта, че този град в ДНР е мощен отбранителен център на украинските въоръжени сили.

На 21 февруари руски войници разпънаха националния трикольор в село Кринки, откъдето бяха прогонени украинските въоръжени сили, съобщи губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо, ръководител на региона, който благодари на военните. В Кринки имаше четири бригади на морската пехота на украинските въоръжени сили. 

На 29 януари в обобщение на хода на специалната военна операция руското министерство на отбраната съобщи, че в купянското направление са успели да овладеят село Табаевка. "В купянското направление активните действия на части от Западната група войски освободиха село Табаевка, Харковска област", ​​се казва в съобщението.

На 18 януари руските въоръжени сили окупираха Веселое в Донецко направление, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната. Според ведомството селището е превзето от бойци на Южната група войски.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар