Приблизително 110 немски ресторанта вече купуват „месо“ от Redefine Meat.
„За да започнат процеса на 3D отпечатване на месо, учените правят биопсия на партида от животински стволови клетки в зависимост от желания вид месо – говеждо, свинско, птиче или дори риба.
След това тези клетки преминават през ин витро процес на пролиферация, къпейки се в подхранваща, богат на хранителни вещества серум в биореактор с контролиран климат.
В течение на няколко седмици тези клетки се размножават, взаимодействат и се диференцират в мастните и мускулните клетки, които изграждат биомастилото. След това роботизирана ръка използва дюза, за да разпредели тази пастообразна култивирана месна нишка на фини слоеве един върху друг.
Ръката следва инструкциите на качен цифров файл с помощта на софтуер за компютърно проектиране или CAD, за да възпроизведе правилната форма и структура на предвиденото месо. 3D-отпечатаният месен материал трябва да бъде вискозен, но достатъчно твърд, за да възпроизведе структурен модел, пълен с точна тъканна васкуларизация, в зависимост от вида и разфасовката на месото."
Няма коментари:
Публикуване на коментар