Пропускане към основното съдържание

СКАНДАЛ: Кмет на Борис Бонев раздал 10 000 лв. бонуси на току-що назначени от него в Общината

Главният счетоводител на район „Възраждане“ София Мелева изпрати писмо до всички общински съветници в Столичния общински съвет, в което прави скандални разкрития.

Кметът на район „Възраждане“ от „Спаси София“, който влезе във функциите си след изборите в столицата през ноември, е ощетил с над 10 000 лева Община Възраждане само за три месеца.

Напереният „спасител“ Станислав Илиев, който често позира за снимка с Борис Бонев, е наредил еднолично да бъдат раздавани нерегламентирани бонуси на служители, назначени в периода: 01.10 – 31.12.2023 г. Т.е. в рамките на неговия тримесечен мандат като кмет.    

„Подробно разписани правила за определяне на възнагражденията за постигнати резултати са разписани в Приложение 2 на Вътрешните правила за работна заплата в СО район Възраждане. При определяне размера на ДМС за въпросното тримесечие Приложение №2 неми беше предоставено, което ме навежда на мисълта за умишлено укриване“, пише главният счетоводител на района.

По думите на София Мелева всички правила и принципи са нарушени, като се начислява допълнително възнаграждение в пълен или почти пълен размер на една брутна заплата на служители, които не подлежат на оценка в описания период – те дори не познават естеството на работата в районната администрация.

Главният счетоводител на района пише още:


През месец ноември 2023 година са назначени

- На 15.11 главен експерт ОС

- На 20.11 главен експерт КС

- На 20.11 финансов контрольор

- На 21.11 младши експерт „физкултура и спорт“

- На28.11 старши експерт УТКРКС;


През месец декември 2023 година са назначени

-01.12 -главен експерт управление на проекти и главен експерт бюджет

-На 04.12 зам кмет

-На 07.12 зам кмет

-На 18.12 секретат на МКБППМН;

По думите на Мелева бюджета на СО район „Възраждане“ е ощетен в размер на не по-малко от 10 000 лева (10 951,36 лева) в нарушение на основните правила за финансова дисциплина, управление и контрол на публични средства. „Считам деянието за нецелесъобразно и незаконосъобразно“, пише тя.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.