Пропускане към основното съдържание

Фирма свързана със „задкулисието“ финансира телевизията на Слави Трифонов

Телевизия 7/8 TV на Слави Трифонов се финансира през 2021 г. основно от реклама на свързаната със знакови задкулисни играчи охранителна фирма „АС Скорпио” Tя е предоставила 46% от приходите, а ПП „Има Такъв Народ” 40% от приходите на медията. Това става ясно от подадената от оператора на медийни услуги „СТАТИС” АД декларация по чл. 7а от ЗЗДПДПОРДМУ за рекламните договори и източниците на финансиране.

„АС Скорпио” ООД е получила 19,4 милиона лв. от 8 обществени поръчки, а наскоро публикуваните данни за бюджетните плащания СЕБРА показват още 7,8 милиона лв. Фирмата е свързана с Камен Пенков Пенков, който е бил член на ВСС Висшия съвет на БСП и заместник на бившия вътрешен министър от кабинета „Станишев” – Румен Петков. Официално фирмата е собственост на съпругата на Пенков – Васка Александрова Пенкова, която е свързана с още 24 фирми.

Васка и Камен Пенкови са съдружници в „Куатро-БГ” ООД с Ася Зафирова – приятелка и майка на две деца на Петър Петров – Пепи Амигоса. Петров е бивш съдружник на убитият контрабандист на цигари Иван Тодоров – Доктора във финансовата къща „Амигос” и е един от редките знакови бизнесмени на прехода осъдени за пране на пари.

Освен това Зафирова е била съдружник и в „Ексел ГА” ЕООД с Габриела Цветина, съпруга на Николай Цветин от ВАИ Холдинг (ВИС-2). Групировката водена от покойните братя Васил и Георги Илиеви е сочена като една от най-мощните криминални структури на прехода. Самият Трифонов не крие в публични изказвания близосттта си с Илиеви. Васил Илиев е убит от наемници на път към ресторант „Мираж“, където е трябвало да се срещне с популярния шоумен.

www.bird.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.