НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

"Синята" лавина помете Лудогорец и Левски е на финал за Купата

Левски се класира на финал за Купата на България, след като победи с 1:0 Лудогорец на препълнения до краен предел стадион "Георги Аспарухов".

Единственият гол вкара Уелтън още в 3-ата минута и така с общ резултат 4:2 "сините" се класираха напред, където на 11 май ще срещнат вечния съперник ЦСКА. Това ще е първи директен мач за трофея между двата отбора от 2005 г., когато Левски спечели с 2:1.

Тази вечер хората на Станимир Стоилов пропуснаха и да разгромят Лудогорец, особено през първото полувреме. Тогава Симон Слуга направи няколко отлични спасявания, а Билал Бари на два пъти пъти не успя да вкара от удобни позиции.

Разградчани имаха един по-сериозен шанс за гол, но Пламен Андреев спря Кирил Десподов, който беше изведен сам срещу него. Иначе през всички 90 минути феновете на "Герена" не спряха да пеят и създадоха неповторима атмосфера, каквато много рядко виждаме по нашите стадиони.


Левски поведе с 1:0 на Лудогорец с гол на Уелтън още в 3-тата минута. Бразилецът бе изведен по левия фланг, задмина Жан Карничник и сам срещу вратаря Симон Слуга не сбърка. Това начало шокира разгрдчани, които едва не инкасираха втори гол малко по-късно, отново чрез Уелтън. Но този път Слуга свърши своята работа и с блестяща намеса остави разградчани в мача.

След 13 минути Лудогорец имаше претенции за дузпа, когато остро центрирана топка от Кирил Десподов остави съмнения за игра с ръка на Сонко Сундберг. Драгомир Драганов се допита до ВАР за спорната ситуация, при която се оказа, че националът на Гамбия е действал според правилата. В 20-ата минута далечен удар на Десподов се отби в Хосе Кордоба.


В средата на полувремето Георги Миланов с перфектен пас намери Билал Бари на чиста позиция, но той се замота и не успя да стреля. в 27-ата минута Филип Кръстев навърза защитата на гостите и излезе сам срещу вратаря, но Слуга с чудесна намеса спаси. Левски вече можеше спокойно да води с 3:0, но Лудогорец оцелява. Далечен шут на Каули не затруднява Пламен Андреев. После и Уелтън пробва удар от дистанция, но в ръцете на Слуга.

В 35-ата минута Бернард Текпетей се завъртя няколко пъти и си откри пространство за шут, но над вратата. В 40-ата минута Миланов пусна пас пред голлинията, но Бари не успя да засече, защото беше добре блокиран от Оливие Вердон. В добавеното време на първата част Лудогорец най-накрая създаде опаност, след като Десподов беше изведен сам срещу Пламен Андреев, но той спаси.

На почивката треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа направи една промяна по състава си, включвайки в игра Рик Джонатан на мястото на централния защитник Игор Пластун. Именно бразилецът създаде първата опасност през второто полувреме. Крилото проби отляво и центрира остро, след което Пламен Андреев с една ръка изби.\


В 54-ата минута Хосе Кордоба докосна с ръка гърдите Рик на границата на наказателното поле. Бразилецът се строполи и се хвана за лицето. Главният съдия отсъди фаул за разградчани и показа жълт картон на панамеца, а след бурната реакция на крилото и той бе декориран в жълто. Кирил Десподов застана зад топката. Нападателят добре насочи топката над стената, но кълбото премина покрай левия страничен стълб.

Минута по-късно Филип Кръстев изведе Георги Миланов в наказателното поле. Халфът отлично се пребори с Жан Карничник и подаде успоредно на голлинията към Билал Бари, но мароканецът не успя да стреля от отлична позиция. В 70-ата минута нов далечен удар на Текпетей попадна в ръцете на Андреев. Осем минути по-късно вратарят на сините отново улови далечен удар на ганаеца.

В 85-ата минута Спас Делев стреля от фаул, но и той, както Кирил Десподов, стреля покрай левия страничен стълб. До края не падна гол и Левски спечели с 1:0.

ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ 1:0 (4:2 общ резултат)

1:0 Уелтън (3) мин.

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев (к), Келиан ван дер Каап, Цунами, Георги Миланов, Андриан Краев, Уелтън, Билал Бари, Сонко Сундберг, Филип Кръстев, Хосе Кордоба, Драган Михайлович

ЛУДОГОРЕЦ: Симон Слуга, Антон Недялков (к), Алекс Сантана, Клод Гонсалвеш, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу, Жан Карничник, Оливие Жак Ем Вердон, Игор Пластун, Бернард Текпетей, Каули Соуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар