Голямото руско настъпление в Донбас започва съвсем скоро

Руската федерация почти приключи подготовката за настъпателна операция в Източна Украйна и може да започне активни военни действия в близко бъдеще. Това призна по време на брифинг в украинския медиен център Александър Мотузяник, говорител на Министерството на отбраната на Украйна, научи BGpravda.

Представителят на Народната милиция на Донецката народна република Едуард Басурин, от своя страна обяви подготовка за обкръжаването на най-мощната групировка на Въоръжените сили на Украйна.

„По предварителни данни броят на групата се оценява от 90 000 до 100 000 мъже. Това са най-боеспособните части, които в момента се намират в Украйна “, каза Басурин.

Според него 100-хилядната групировка се намира на територията, която започва "южно от Донецк" и стига до Славянск. Дължината на фронта е около двеста километра, а дълбочината е до централна Украйна.

По-рано Басурин посочи начин за „изтласкване“ на украинските войски от Азовстал в Мариупол. Той заяви, че няма смисъл да се щурмуват подземните укрепления на мариуполския завод, трябва да се обърне към „химическите войски“.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар