Пропускане към основното съдържание

Ето защо половин свят е длъжник до гроб на Русия

Финландски блогър шокира Фейсбук, като публикува следната статия: "ЕТО ЗАЩО ПОЛОВИН СВЯТ Е ДЛЪЖНИК ДО ГРОБ НА РУСИЯ" Питате за резултатите от "агресиите" на Русия. Ето ги:половин Европа и част от Азия са получили държавността си от ръцете именно на тази държава.

- Финландия през 1802 и 1918 г. /До 1802 г. никога не е имала собствена държавност/; 

- Латвия през 1918 г. / До 1918 г. никога не е имала своя държавност/; 

- Естония през 1918 г. /До 1918 г. никога не е имала собствена държавност/; 

- Литва е възстановила държавността си през 1918 г. също благодарение на Русия; 

- Полша възстановява държавата си с помощта на Русия двукратно, през 1918 г. и 1944 г. Подялбата на Полша между СССР и Германия е само краткотраен период.; 

- Румъния се ражда в резултат на руско-турската войни, а става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.; 

- Молдавия като държава се ражда в рамките на СССР; 

- България е освободена от гнета на Османската империя и възстановява независимостта си в резултат от победата на руското оръжие през руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. 

Като благодарност за това държавата България участва в двете световни войни в състава на антируските коалиции. Днес България е членка на НАТО и на нейната територия са разположени бази на САЩ. След 1945 г. на територията на България не е имало нито един руски войник. - 

Азербайджан се запазва физически и се възражда като държава в състава на СССР. 

- Грузия се запазва физически и се възражда като държава благодарение на Руската империя. 

- Туркмения никога не е имала държавност и я формира едва в рамките на СССР. 

- Киргизия никога не е имала държавност и я придобива в състава на СССР. 

- Казахстан никога не е притежавал държавност и я формира едва в рамките на СССР. 

- Монголия никога не е имала държавност и я формира само с помощта на СССР. 

- Белорусия и Украйна също така придобиват държавността си в резултат от Великата Октомврийска революция като републики в рамките на СССР. И едва през 1991 г. /също от Русия!/ получават пълната си независимост. Следва да се отчете и ролята на Русия-СССР в раждането и оформянето на такива държави като КНР, Виетнам, КНДР, Индия, Гърция /която Русия отвоюва от ръцете на турците в далечната 1821 г./, Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и т.н. 

Със значимия принос на Русия дори Швейцария придобива независимостта си от Франция. А по-точно това е било постигнато благодарение на Суворов /преди 217 години/ и оттогава Швейцария не е воювала нито веднъж! 

Следва да бъдат споменати и следните факти: - Освобождението на Австрия от гнета на Третия райх през 1945 г. - Освобождението на Чехословакия от гнета на Третия райх през 1945 г. - Позицията на Екатерина Втора през 1780 г. относно създаването на Лигата на въоръжения неутралитет и фактическата подкрепа на северноамериканските Съединени Щати в борбата им за независимост от Британия. - Двукратно подарената от Русия през последните два века независимост на повечето европейски държави, след като Русия унищожава Наполеон и Хитлер. 

- Позицията на Сталин по време на преговорите със САЩ и Англия, която предоставя на Германия възможност да запази държавността си след поражението си през 1945 година. 

- Позицията на Горбачов през 1990 г., позволила без излишни проблеми повторното обединение на двете Германии. 

- Оказаната от СССР помощ на Египет, след която той успява да отстои и укрепи независимостта си във войната с Израел, Британия и Франция през 1956-57г. 

- Намесата на СССР през 1967 г., която спира войната между Израел и Египет / на практика спасила арабите от разгром в двете войни през 1967-74г./ - Решаващата роля на Съюза, осигурила извоюването от Ангола на своята независимост през 1975 г. 

И накрая - най-главното !Именно СССР след победата си във Втората световна война изигра решаваща роля в това, повечето колонии на Западна Европа да получат независимостта си в инициирания от Съюза процес на световна деколонизация. Цялата история на Русия показва, че тя е била последователна при която и да било власт и който и да било строй в отстояване на принципите на независимост и самоопределение на нациите и народите. 

Именно тя по всякакъв начин е помагала за изграждането на многополярен свят във всяка една епоха и през всички времена. За съжаление много често при това тя е жертвала собствените си интереси. Ако политиката на Русия-матушка би била поне малко аналогична на британската, сега половината свят би се намирал в състава на Руското Императорско Съдружие на нациите, а руският народ би се къпал в разкош като шейховете на Саудитска Арабия за сметка на освободените от чужди колонизатори държави, страни и техни капитали. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.