НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Създаване и патентоване на коронавируса (ВИДЕО)

Вирусът е разработен в лабораториите на института Пирбрайт през 2014 г. Създателите патентовали вируса са: Ерика Викертон, Сара Кийп и Пол Бритон. Има регистрация в патентното ведомство на САЩ по US1013070182,
която регистрира откриването и изобретяването на вируса. Има някои мутации на вируса, които също са патентовани. Коронавирусът всъщност е SARS (ТОРС - тежък остър респираторен синдром), но с генетични мутации, за да бъде по устойчив и заразен. Най-добрият начин за изпробване на вируса е в гъсто населени места, какъвто е случаят с Китай. 

На 18 октомври 2019 г. в Ню Йорк се състоя конференция на тема: Опазване на здравето на населението при пандемични заплахи. Организатори бяха - Център Джон Хопкинс, в сътрудничество със Световния икономически форум и Фондация Бил Мелинда Гейтс. Това упражнение за симулация на зараза с коронавирус, всъщност се случва около шест седмици преди засичането на коронавируса в Ухан, Китай. Разиграването на този сценарий включва и новинарски поток, създаден специално за случая. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар