НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

„Блумбърг“: Коронавирусът е по-страшен за младите, отколкото се смяташе

Последните данни от Европа и Съединените щати показват, че младите хора не са толкова устойчиви на новия вид коронавирус, колкото се смяташе първоначално. Статистиката показва, че близо една четвърт от приблизително 28 000 заразени в Италия са на възраст от 19 до 50 години, съобщава „Блумбърг“.

Данните от американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показват, че от приблизително 2 500 заразени, 705 са на възраст между 20 и 44 години. От тях между 15 и 20 процента са хоспитализирани, а 4% се нуждаят от интензивни грижи. От друга страна, малък е броят на младите хора, починали от COVID-19.

Ранните данни от Китай, където епидемията се появи за първи път, посочваха, че най-уязвимата група са възрастните хора и тези с хронични здравословни проблеми. Коментаторите обаче многократно са посочвали, че данните от Китай са крайно съмнителни и държавата ги филтрира. 

За това имаше и свидетелства от самата страна. Като цяло обаче все още се приема, че най-застрашени са хората във възрастовия диапазон над 60 години, които най-често имат и съпътстващи заболявания, подлежащи на тежки усложнения вследствие на заразяването с коронавирус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар