НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Нацист става шеф в Столичен автотранспорт

Твърди се, че кандидатът за член на борда на Столичен автотранспорт ЕАД Георги Желязков е на тези две снимки на нацистката групировка "Кръв и чест".

Този кадър ли ще донесе сигурност на клиентите на автотранспорта?
Пръв за неонациста алармира Владислав Панев, който е съпредседател на Зелените.


Нова порция спорни назначения в общинските транспортни дружества предстои да гласува Столичният общински съвет. На следващото си заседание в четвъртък общинарите трябва да решат дали да изпратят в бордовете на "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт" по един нов човек.

Назначенията се правят без конкурс по предложение на съветниците Карлос Контрера (ВМРО) и Николай Стойнев (ГЕРБ) с обяснението, че за момента състезание не може да се направи заради правен вакуум. В доклада с предложените помени в бордовете се посочват единствено имената на новите хора в съветите на директорите. Информация за професионалния им опит и защо и дали са подходящи за позициите липсва.

Предложенията за нови членове на бордовете минаха в понеделник през комисията по транспорт, чиито председател е единият от вносителите на предложението - Контрера. Срещу тях бяха съветниците от "Демократична България", както и председателят на групата на БСП Калоян Паргов. Други двама общинари от левицата обаче подкрепиха доклада. Двамата от БСП гласували за неонациста - калинка са Альоша Даков и Михаил Ставрев - председатели на районите от които е Корнелия Нинова и Георги Свиленски. Михаил Ставрев е председател на БСП Оборище, в което членува Корнелия Нинова, а Альоша Даков е личен сътрудник (и приятел) на народния представител и зам.шеф на групата на БСП Георги Свиленски.

Междувременно стана ясно, че БАС София излиза с остра и категорична позиция и настоява ГЕРБ да не избират Желязков, а към всички които са го подкрепили да оттеглят подкрепата си, да се обявят против и да уведомят БАС за промяната на позицията си!

Преди няколко месеца отново без конкурс бяха назначени нови членове на бордовете на "Център за градска мобилност" и "Чистота Искър". Това са бившите кметове на район "Студентски" Димитър Дилчев и на "Изгрев" Цветомир Жеков, които не успяха да се преборят за нов мандат като районни кметове. Те вече са изпълнителни директори на двете дружества.

2 коментара:

  1. БАС - София: Настояваме СОС да не гласува за избор на неонацист - калинка в Съвета на директорите на Столичния автотранспорт ЕАД.

    https://bgpravda.blogspot.com/2020/03/blog-post_10.html


    https://www.mediapool.bg/novi-sporni-naznacheniya-v-sofiyskite-obshtinski-druzhestva-news304386.html

    ОтговорИзтриване
  2. Корнелия Нинова и Георги Свиленски да вземат отношение за двамата социалисти , подкрепили нациста в общинския съвет . И това отношение да стане публично - иначе публичното отношение към БСП ще стане известно по-късно .

    ОтговорИзтриване