НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Испания въвежда пълна блокада, заразените вече са над 5500

Испанското правителство забрани всички придвижвания на гражданите, които не са крайно необходими. Жителите ще могат да ходят на работа и за покупки, но това изчерпва основните изключения. Жителите ще могат да се движат само поединично, освен ако не придружават човек в неравностойно положение.

Тези решения прие правителството на извънредно заседание, предадоха вестниците "Ел паис", "Ел мундо", и "Ла вангуардия", както и телевизия "Кадена сер", с черновата разполага и агенция "Ройтерс". Новите правила на блокадата бяха потвърдени в обръщение на кабинета и предстои да бъдат обнародвани в испанския държавен вестник.

Това става в деня след като премиерът Педро Санчес обяви, че извънредно положение ще бъде въведено в страната, първата голяма европейска, поискала тази мярка, за да се справи с хилядите случаи на коронавирус от последните дни.

Заразените вече са над 5500, смъртните случаи - 136, и така Испания е втората най-засегната европейска страна след Италия, която преди няколко дни стана и първата, поставена под цялостна блокада. Над 3000 от заболелите са в Мадрид, където местните власти вече наредиха редица други обекти да бъдат затворени. Повече за заразените в други части на света четете тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар