Пропускане към основното съдържание

Министерството на туризма: Нормално е шезглонг и чадър да е 70 лв.

Министерството на туризма няма как да помогне с цените на чадър и шезлонг по Черноморието от по 70 лв. Това стана ясно от интервюто за bTV на началника на отдел "Контрол на концесионната дейност" към ведомството Василка Цанева.

„Ами, по-старите концесионни договори няма ограничение на максималната цена за чадър и шезлонг. А и непрекъснато се правят строги проверки на концесионерите на родните плажове. от 1 юни до 1 юли са минали първите проверки и всички цени са отразени на интерактивната карта на Министерство на туризма. И в крайна сметка, пазарът трябва да определя цените“

Според Константин Занев от Института за анализи и оценки в туризма обаче цените у нас не са нормални и затова българинът предпочита Гърция.

"Българинът реално отива в Гърция, която има много голяма плажна ивица и там има много заведения, които държат плажове на концесия. И той е свикнал, че заплаща консумация, за която получава безплатно шезлонг и чадър. Докато у нас такова нещо почти не може да се види, нали,е факт“.

Подчинената на министърката на туризма Николина Ангелкова твърди, че на големите плажове в Гърция цените за два шезлонга и чадър били 2-3 пъти по-високи от тези по най-големите курорти у нас.

„И когато се прави сравнение, е коректно да се прави сравнение между големите курорти в Гърция и големите курорти в България. Между малките население места в Гърция и такива в БЪлгария. От Гърция ние също имаме изавадка. В Атина комплектът е €90 в делничен и €100 в почивен ден. На Халкидики е по €50 комплекта“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Опустя и централният плаж на Слънчев бряг

РАЗКРИТИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ: 95 лева за диван от метла на Кранево

СКАНДАЛНО: 40 лева за шезлонг на Черноморец

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.