НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Вътрешният министър е извършил тежко престъпление

"Тежко умишлено престъпление е извършила Петя Първанова, служебният вътрешен министър и бивша преводачка на Цветан Цветанов, с пенсионирането на Станимир Флоров. Това, което е направила, е тежък скандал. Първанова е превишила властта си". Това пише ген. Атанас Атанасов, бивш началник на Национална служба сигурност в сайта на ДСБ.

В момента срещу Флоров тече наказателно производство и ако съдът излезе с присъда срещу него за подкуп и за изтичане на класифицирана информация, то той ще бъде уволнен дисциплинарно и тогава няма да получи тези 20 заплати обезщетение.

Флоров бе отстранен от длъжността ръководител на ГДБОП именно заради обвиненията за подкуп и в такъв случай трябва да тече дисциплинарно производство срещу него в рамките на МВР. Докато то тече, Флоров не може да се пенсионира по свое желание, както е станало. Законът за МВР, чл. 245, ал. 8, категорично забранява прекратяване на трудовото правоотношение при налагане на дисциплинарно наказание.

Явно министър Първанова е била сериозно притисната от ментора си Цветан Цветанов, за да наруши закона и угоди на любимеца му Флоров.

www.svobodennarod.com/

1 коментар: