Пропускане към основното съдържание

Флоров покровителствал наркотрафиканти срещу 20 000 марки

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров, е покровителствал наркотрафиканти от арабски произход срещу траншове от по 20 000 дойче марки, установили специалните служби през 1999 г. По онова време Флоров бил служител в НСБОП, работел в сектор "Наркотици". Това става ясто от документи с разработка с кодовото име "Араби", подписана отт тогавашния шеф на НСС ген. Атанас Атанасов, съобщи агенция ПИК.

В разработката се посочва, че Флоров заедно с колегите си Пламен Йоцов и Васил Василев са поддържали нерегламентирани контакти с араби, занимаващи се с продажба на дрога у нас. Единият от тях бил от палестински произход и стопанисвал магазин за авточасти на столичния бул. "Христо Ботев" 102, където се продавали нааркотиците. Същият бил засичан да посещавал сирийското и английското посолство и често отсядал в ресторант "Парадайз" на ул. "Позитано", където също се предлагала дрога.

Флоров и Йоцов установили контакт с него и го използвали като информатор. По-късно двамата били засичани от службите да посещават със служебната кола магазина на "Христо Ботев" и ресторант "Прадайз" като демонстрирали много добри отношения със собственика на заведението. Според източника на службите Флоров и Йоцов покровителстват лица, участващи в наркотрафик и канали за прехвърляне на стоки през граница, за което ползвали услугите на Васил Василев.

От всички изложени данни службите преценили, че е необходимо да бъде образувана разработката "Араби", която имала за цел да преустанови престъпната дейност на Флоров и колегите му. Службите били захранени с информация, че Васил Василев, началник на РПУ-Видин, работел в много тясно сътрудничество със Станимир Флоров. Според непроверена оперативна информация Флоров е работел по делото "Опицвет" заедно с Василев като срещу 20 000 марки се ангажирал да предупреждава наркотрафикантите при възникване на заплаха срещу тях.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.