Пропускане към основното съдържание

Охраната на Борисов и Цветанов струва 400 000 месечно

Близо 400 000 лв. есечно излиза охраната на бившия премиер Бойко Борисов и бившия министър Цветан Цветанов. Изчисленията са резултат от средните стойности на разходите по гардовете и за техниката, която се използва за охраната на двете ВИП персони, съобщи Оffnews.bg.

Бившият служител на НСО Николай Марков изчислява, че месечната издръжка на един охранител излиза средно около 4 000 лв. Ако към това се добавят и разходите за гориво на автомобилите, които влизат в кортежа, заедно с авангарда, който остава извън полезрението, месечната издръжка на един такъв екип може да достигне 120-130 хил. лв. Официално разходите за охрана на властта остава една от най-пазените тайни в държавата.

През февруари от НСО отказаха да дадат отговор на запитване какви пари месечно отиват за охрана на политиците. Позовавайки се на Закона за защита на класифицираната информация, от службата тогава отговориха, че такава информация представлява държавна тайна и не може да бъде оповестявана, въпреки че става въпрос за харчене на средства от държавния бюджет.

Борисов е най-скъпо охраняваният човек в държавата, смята Марков. По думите му освен НСО за сигурността на бившия премиер се грижи почти целият апарат от системата за национална сигурност. Тук влизат ДАНС, службата за подслушвания в МВР – СДОТО, силите на Областните дирекции на МВР и Охранителна полиция, които обезпечават сигурността на Борисов и Цветанов по време на обиколките им в страната.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.