Пропускане към основното съдържание

Потопът на Ной е бил в Черно море

Основни факти свързани с откритието на проф. Петко Димитров, Уилям Райан, Уолтър Питман и проф. Балард за геологическа катастрофа в Черно море - 5600 г.пр.н.е.

Сравнителен анализ на легендите свързани с потопа. Боно Шкодров

Цел на изследването: Идентификация на геологическата катастрофа в Черно Море с Библейската легенда за Ноевият потоп
Материал и методика: Обобщен сравнителен анализ на откритието на Димитров, Райан, Питман и Балард с фактологически текстове от древните легенди.

Анализ на резултатите: 
"Черно Море преди 7600 г. е било сладководно езеро със значително по малка акватория от сегашната. В неговите околности е имало богат растителен и животински свят. Има основания да се предполага, че в тези околности е съществувала човешка цивилизация.

"Разликата в нивото на сладководното езеро (Черно море) и Мраморно море (нивото на Световния океан) е около 110 -160 м. Те са разделени от планинския масив на Сакар-планина.

"Геологическата катастрофа е станала преди около 7600г. Солените води на Мраморно море са се изливали в сладководното езеро с мощността на стотици ниагарски водопади и са унищожили не само флората и фауната на сладководното езеро, а и околните територии с денивелация 110-160м.

"Геологическите и археологическите доказателства за катастрофата са "запечатани" и покрити с тиня (около 1м.,с 50% въглеродно съдържание) и консервиращ слой от морска вода, съдържаща сероводород и метан,чието ниво при морски вълнения, застрашително се надига до дълбочини около 70 м.под сегашното ниво на Черно море.

"Доказвайки с научни факти катастрофата в Черно море, гореспоменатите изследователи правят логична връзка с древните легенди, отразени в Библията и Шумерския епос за Гилгамеш."

През лятото на 2002 и 2003г. на българо-американски екип от изследователи ръководен от Димитров и Балард предстои изследователска програма в Черно море.
Главна цел на тази програма е да бъдат открити останки от древно човешко присъствие или цивилизация преди катастрофата - Потоп (5600г.пр.н.е.)

Има ли основание да се мисли че тази изследователска програма ще приключи с успех?

В настоящето изследване е представен сравнителен анализ чрез селективен подход за тяхния първоизточник в историческо време или локалното им значиние в други географски региони, като окончателно представения сравнителен материал е от Библията, Стария завет, Първа книга мойсеева, гл.7 и Шумерския епос за Гилгамеш. Сравнителният анализ убедително и фактологически свидетелствува за мястото, размерите и пораженията от катастрофата.

Изводи:
Сравнителният анализ на древните легенди за "ПОТОП" на текстове от стария завет и Епоса за Гилгамеш определят мястото на събитието, което съвпада с геологическата катастрофа определена от Димитров, Райан, Питман и Балард.

Заключение:
Текстовете от Шумерския епос за Гилгамеш дават основание да се прогнозира, че при изследванията на Димитров и Балард през 2002-2003г. в Черно море ще бъдат открити останки от древна цивилизация, съществувала преди катастрофата - 5600 г. пр.н.е.


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.