Пропускане към основното съдържание

Готви се ново ударно застрояване на "Младост"

Предвидено е огромно застрояване с над 60 сгради, разпределени в 3 устройствени плана в непосредствена близост до Младост 1А. Резултатът от тях ще е над 15 000 нови жители на Младост, само 6% зелени площи, над 10 000 коли, допълнително затапване на малки улици като ул. "Ана Ахматова" и нито една нова детска градина или училище.

Представяме ви 3 варианта на становища, разделени по зоните от снимката. Можете да копирате тях или да изпратите свои, но изпратете становище. Ако това строителство се реализира ще настъпят неблагоприятни последици за здравето и живота на жителите на Младост в дългосрочен план.
Становища се приемат и по имейл.

e-mail: office@so-mladost.com
тема: Становище обществено обсъждане по заповеди РМЛ18-РД09-381 и 382 от 26.11.18г

Към всички становища трябва да се добавят име и адрес. Може да ги пратите и в общ мейл.

ЗОНА 1
Крайния срок за становища по този план, който е означен като "Зона 1" (в жълто) на снимката, е 10 януари, а на 17 януари от 18:00 часа ще се проведе заключителното обществено обсъждане в читалище "Младост 1971" (в Младост 1, зад пазара).

1. Професионално становище за "Зона 1", означена в жълто на снимката. Изготвено е от архитект и съдържа 7 сериозни нарушения на устройствените закони. Силно ви препоръчваме да пуснете точно това становище. 

По принцип - заради доказаната дългогодишна липса на добросъвестност у администрацията на СО - не съветваме "заинтересованите лица" да посочват чрез възражения евентуално допуснати лесно отстраними недостатъци в плана - защото с подобен акт намаляват шансовете си за спечелване на последващ съдебен процес срещу решението за неговото одобряване.
При написването на приложения документ неговият автор се е ръководил от същия водещ принцип - да изложи само най-съществените по-трудно отстраними недостатъци на плана, чието премахване е едновременно силно желано и нежелано от конкуриращите се обществени и частни интереси, защитавани в хода на разглежданата устройствена процедура (поради което отстраняването им едва ли ще стане факт). Така се опитваме да достигнем до съществена промяна на плана, без да намаляваме потенциалните шансове за краен съдебен успех.

2. Становище за жълтата зона (Зона 1) - 

ЗОНА 2
Крайния срок за становища по този план, който е означен като "Зона 2" (в оранжево) на снимката, е 17 януари, а на 24 януари от 18:00 часа ще се проведе заключителното обществено обсъждане в читалище "Младост 1971" (в Младост 1, зад пазара).

1. Становище за оранжевата зона (Зона 2) - https://mega.nz/…

Представеното професионално становище от архитекта за "Зона 1" може да се използва и за тази "Зона 2", но трябва да смените името на проекта за подробен устройствен план. Впрочем очакваме професионално становище и за "Зона 2", но към момента то все още не е готово.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.