loading...

събота, 17 февруари 2018 г.

Олимпийската шампионка Анастасия Кузмина, която България прокуди

Екатерина Дафовска можеше да не е единствената ни олимпийска шампионка от зимни олимпиади, ако преди години родната федерация по биатлон беше проявила малко далновидност и беше показала малко разбиране от този спорт.

По ирония на съдбата именно преди поведе от десет години Катя Дафовска определя Анастасия Кузмина, като състезател без потенциал и я лишава от възможността да вземе български паспорт и да донесе една торба златни медали за страната ни. 

Анастасия Кузмина спечели златния медал на Зимните игри в ПьонгЧанг 2018 в четвъртото издание на масовия старт в олимпийската програма. Още през 2010 г. 

биатлонистката от Словакия спечели сензационно спринта при жените на Олимпиадата във Ванкувър, Канада, а след това взима и сребърен медал от преследването.

Кузмина е родена в Русия. Тя е сестра на руския биатлонист Антон Шипулин. До 2008 г. се състезава за Русия, а оттогава – за Словакия. Именно през въпросната 2008 г. Кузмина прави опит да стане състезателка на България, но от родната федерация по биатлон я отпращат. Така страната ни е лишена от редица постижения в биатлона. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар