Пропускане към основното съдържание

Олимпийската шампионка Анастасия Кузмина, която България прокуди

Екатерина Дафовска можеше да не е единствената ни олимпийска шампионка от зимни олимпиади, ако преди години родната федерация по биатлон беше проявила малко далновидност и беше показала малко разбиране от този спорт.

По ирония на съдбата именно преди поведе от десет години Катя Дафовска определя Анастасия Кузмина, като състезател без потенциал и я лишава от възможността да вземе български паспорт и да донесе една торба златни медали за страната ни. 

Анастасия Кузмина спечели златния медал на Зимните игри в ПьонгЧанг 2018 в четвъртото издание на масовия старт в олимпийската програма. Още през 2010 г. 

биатлонистката от Словакия спечели сензационно спринта при жените на Олимпиадата във Ванкувър, Канада, а след това взима и сребърен медал от преследването.

Кузмина е родена в Русия. Тя е сестра на руския биатлонист Антон Шипулин. До 2008 г. се състезава за Русия, а оттогава – за Словакия. Именно през въпросната 2008 г. Кузмина прави опит да стане състезателка на България, но от родната федерация по биатлон я отпращат. Така страната ни е лишена от редица постижения в биатлона. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.