Пропускане към основното съдържание

"Пробуждане с хоро" на 3 март 2018 г.


„Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ подемат всенародно начинание „Пробуждане с хоро“. Нека навръх националния ни празник, 3-ти март, всички българи у нас и зад граница, заедно да подхванем общобългарско хоро, за да усетим със сърцата си чудото на единението. В тези преломни исторически времена, отправяме призив към всички наши сънародници – нека обединим своите чувства, воля и дух, нека бъдем НАРОД!


Нашата цел е пробуждане на залинялото родолюбие, завръщане към изконните ни традиции и обичаи. Именно чрез тях, нашият народ е вървял уверено напред през вековете, доказвайки в мир и в бран, правото си на съществуване. Избрахме хорото, защото в него по магичен начин е втъкан съвършения символ на кръга, отразяващ универсалните закони за връзка на човека с Космоса. Хорото е нашето прастаро познание за устройството на света, то е съзиждащ ритуал, а също и ликуване на Духа Български, в светлите празнични дни!

На 3 МАРТ 2018 г., каним всички родолюбиви българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители, а също сдруженията и културните центрове на българите зад граница, да се включат във всенародната вълна на единение - "ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“.

В София хорото ще се проведе в парка „Заимов“ в 12.00 ч., до драматичен театър „София“.

Векове наред, българинът винаги е празнувал заедно със събратята си, извивайки кръшни хора по площади и мегдани, в малки и големи градове, в села и паланки. Всеки желаещ, лесно може да стане наш съмишленик и съорганизатор. Затова приканваме всички Ви – бъдете будни и заявете готовността си за участие на фейсбук страницата: „Българи за България“.

Нека покажем, че българинът и днес тачи традициите си, че още притежаваме непреклонен дух и подобаващо на древното ни потекло самочувствие!

"Българи за България" и "Сдружение Азбукари" призовават всички сънародници в страната и по света да покажат, че българщината и традициите са живи! За да може българинът да се прояви красиво, нужна му е форма на изразяване с музика и танц! А кръгът, който създава хорото, е символ на вечността.


fb: Българи за България
fb: Азбукари
fb: Пробуждане с хоро на 3 март

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.