loading...

петък, 20 октомври 2017 г.

Бойната кралица на България пред NOVSPORT: Ще се отдам на бокса

Пламена Димова накара цяла България да се гордее с нея. Варненката спечели световна титла по бокс при жените професионалисти в категория до 52 кг. Пламена Димова даде интервю за NOVSPORT, в което разказа за тежката битка и начина да стигнеш до върха. Вижте и хората, които са винаги до нея!

- С какво бяхте по-добра от своята противничка по време на битката за световната титла?

Противничката ми, беше сменена малко преди мача и не бяхме подготвени за нея. Тя е много титулувана и опитна и го показа. Имах затруднения, не успях да наложа играта си, така както сте свикнали да ме виждате. Опонентката ми беше по-висока и се възползваше от това, беше подготвена за играта ми. Знаеше, че съм силна в близката дистанция и ще й създам проблеми, затова ме държеше в клинч. Където в предпоследния рунд получих и удар с глава от нейна страна, който доведе до аркада на окото ми. Добре, че успях да изкарам мача преди да се затвори напълно. Като цялото имаше доста усложнения преди мача, които ми попречиха да съм на 100 процента готова. Възпаление на плешката ми, ме тормозеше две седмици преди двубоя, а само няколко дни преди важния ден се разболях. Хубаво е да си 10 рунда на ринга, трябва да си предпазлив и настина всяка секунда и всеки рунд са решаващи.


- В кой рунд Ви беше най-тежко?
- Тежко ли? Нито в един, ако имах още един рунд мача нямаше да свърши по-точки.

- Къде празнувахте след голямата победа?
- След победата празнувахме и рождения ден на старши треньора на боен клуб "Боил" - Красимир Кирилов. Още веднъж му благодаря и му пожелавам да е здрав и да продължава да създава шампиони.

- Кои хора бяха с Вас по пътя към победата?
- Както много пъти казах, аз сбъднах мечтата си да играя във Варна след толкова години и то в най-важния за мен мач до сега. Благодаря на приятелката ми Ивка Петрова, която излезе с мен на ринга и чухме великолепния и глас, разбира се дъщеричката и сестра ми бяха с мен по-пътя към ринга, за което им благодаря, че бяха част от този толкова важен момент за мен, много ги обичам! Благодарности на целия ми екип, Красимир Кирилов, Петър Петров, Камен Славов, Карен Мусайелян, Делян Славов.

- Спазвахте ли някакъв по-специален режим преди битката си във Варна?
- По-специален хранителен режим не точно.
Последните две седмици имаше ограничения. Иначе здравословния начин на хранене се спазва постоянно, за да искаш максимални резултати е много важно, с какво и как се храниш.

- Колко време ще си дадете почивка след тази титла?
- Почивка няма, вече съм в залата.

- Имате ли някакъв ритуал преди важен мач?
- Имам ритуал, но няма да ви го разкрия.

- Занапред в бокса ли ще насочите своите усилия?
- Да, ще се отдам на бокса имам много да уча, да се развивам в тази насока. Все още правя първи крачки, както се казва.

- Вашият девиз е?
- Няма невъзможни неща! Щом искаш нещо, значи няма граници и пречки! Аз вярвах в мечата си и я реализирах. Не съжалявам нито секунда за годините, които бях и ще съм в залата живот и здраве. Спорът учи на много, възпитава и развива качества. Без значение дали професионално или просто като хоби, ползите са много. Затова тренирайте, правете нещо за себе си! Благодаря на приятелите си, семейството, което ме подкрепя безрезервно. И на вас благодаря, получаваш много хубави поздравления, наистина ме правите много щастлива. Мотивирате ме още повече!
Благодаря Ви, обичам Ви!

Няма коментари :

Публикуване на коментар