loading...

понеделник, 9 октомври 2017 г.

Започва протестна подписка срещу ЧЕЗ

Започва протестна подписка срещу енергийния монополист ЧЕЗ. Причината е честото оставане на няколко села без ток в различни часови пояси. Последният случай е от вчера, когато селата в Подгорието почти половин ден бяха на тъмно.


Инициативата за подписката е на кмета на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов. Хората в Самуилово вече се организират и за активни протестни действия.

"Още при първия дъжд вчера токът спря в населените места. Какво тогава ни остава да очакваме през зимата", пита Кирил Стоянов.

"Когато поискам обяснение, от дружеството се оправдават, че това са планови спирания, а не аварии. В Подгорието 20 процента от хората се отопляват на климатици. Други са на парно. Това означава, че през зимата половината от населението в тези села е бъде на студено и тъмно. Електроуредите на хората се повреждат от честото спиране на тока и горят. Започвам да събирам подписка с настояване ЧЕЗ да си реши проблема. В противен случай хората ще излязат на гражданско неподчинение", коментира Кирил Стоянов.

В Петричко се коментира, че електропреносната мрежа в селата е доста амортизирана. От години не са правени инвестиции за подобряване на електрическата инфраструктура в планинските села, вероятно да се пестят средства, но за сметка на потребителите. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар