Пропускане към основното съдържание

Изнудват ни да купим изтребители F16

Ако България не купи самолети F-16, а избере, като член на ЕС, европейски изтребители, САЩ няма да търпят повече тази власт. Такъв ултиматум е постъпил откъм Големия брат, ако се вярва на информирани източници от върховете на управлението.

Именно това е и основната причина за всички скандали около щекотливата тема. Ако ще се купуват самолети, те могат да бъдат щатски и това е. Нямат никакво значение професионалните мнения, дори да бъдат на президента, кой изтребител е по-подходящ, кой е по-изгоден за България не само като цена, а и като възможности за стимулиране на други производства.

В Унгария например покрай летящите машини беше развита цяла нова индустрия за домакински електроуреди от Швеция. Тя обаче е държава със самостоятелна външна политика, която защитава докрай своите интереси, независимо дали срещу Брюксел, Вашингтон или друг Голям брат.

При такава изнервена обстановка, истината е първа жертва на интригите. Като например фактът, че кабинетът Борисов 2 определи милиардите за ново въоръжаване на армията и в тази връзка назначи комисията от 19 души, заключила кой е победител в наддаването за самолетите. Или, че сделка с Грипен, за каквото толкова се говори в последните дни като за факт, просто няма.

Дилемата: US самолетите или властта обяснява и други важни изявления. Например на американския посланик, започнали със специална среща на Атлантическия клуб преди няколко месеца, на която премиерът демонстрира най-лошото си настроение за цялото му управление от 2009 г. насам. И продължили с нарочно интервю на пратеника на най-силната държава г-н Рубин, в което той уточни информиран ли е Тръмп за издигането на български казус по Закона Магнитски.

Натиск, който се добавя към европейския за върховенство на закона и борба с корупцията – две области, в които ние, най-меко казано, изоставаме сериозно. И намира логично продължение в немско-австрийско-холандската позиция (може да се нарече и шамар), че не сме достойни за Шенген.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.