Пропускане към основното съдържание

Борис Цветков: В София има твърде много проблеми

Специална пресконференция разкри редица проблеми в София.

Николай Белалов заяви, че дясното управление на практика руши София! Той припомни вносителите на доклада в Столичен общински съвет за разрушаванe на Паметника "1300 години България" и за отмяна на решението за възстановяване на Мемориала на войниците от Първи и Шести полк в Южния парк, зад НДК!

Това са Малина Едрева-ГЕРБ, Орлин Иванов-ГЕРБ, Михаил Владов-ГЕРБ, Борислав Бориславов-РБ и Прошко Прошков-РБ, както и изпълнителят д-р Чобанов-ГЕРБ! Разбира се основните поръчители са Б.Борисов-ГЕРБ и Йорданка Фандъкова-ГЕРБ!

Принос за решението имат и всички съветници от ГЕРБ, РБ и ВМРО гласували въпросното решение! Те, разбира се, са убедени, че коренно се различават от вандалите, хуните, хунвейбините, талибаните или екстремистите от ИДИЛ, но всички те рушат това, което не разбират или не им харесва!

Оригиналният принос на столичната десница се състои в това, че посочените рушители са атакували символи на чужди държави, религии или социални слоеве, а нашите талибани атакуваха символи на България – «1300 години България» и Мемориала на бойците от 1 и 6 полк!
Ели Тодорова
Хората на Фандъкова, харчейки наши пари, унищожиха един паметник и спряха възстановяването на друг такъв! Три години след решението на СОС Фандъкова освен, че с ред нарушения похарчи доста пари за рушене не е предприела нито една реална стъпка за възстановяване на Мемориала на 1 и 6 полк! Няма признаци СО и правителството да правят нещо при Председателството ни на ЕС Мемориалът да е възстановен.

Втората коментирана тема беше бруталното посегателство върху градоустройството и безнаказаното самоуправство от страна на НИКМИ при мълчаливото съгласие на общината. Общинският съветник Николай Николов информира, че без необходимите разрешения строителната мафия на НИКМИ загражда зелени площи, пътеки и действащи улици, въпреки протестите на гражданите. Както полицията, така и столичните чиновници са абдикирали от задължението си да защитават законността! Очевидно е, че гражданите ще трябва сами да защитават интересите си докато управляващите си крият главите в пясъка!

Общинският съветник Борис Цветков посочи, че разпада на София в редица сфери е факт: Паметниците се рушат, нови не се градят, а всичко е оставено на гражданите. Тенденцията да се използват вратички в законите и правилниците, както съдействието на корумпирани чиновници за стихийно изграждане на небостъргачи в София е убийствена за градоустройството. Без подобни сгради да са предвидени в ОУП и това да се подчинява на някаква логика и стратегия, проблемите с инфраструктурата, канализацията, ел. снабдяването, градския транспорт и др. е ясно, че ще се задълбочават.
Ако се добавят и др. проблеми свързани с намаляващото озеленяване, проблеми с подръжката на старите улици и с качеството на новите такива, проблеми с детските градини и училища, изоставащото пускане на завода за боклук, който вместо да носи приходи от гориво ни носи разходи за намиране на места, където да се гори този боклук, разпадащият се и намаляващ жилищен фонд, с капацитет да обслужва нуждаещите се евродепутати на ГЕРБ, но не и социално слабите граждани и т.н.
ДКСМП настоява г-н Борисов и г-жа Фандъкова да предприемат незабавни стъпки за възстановяване на Мемориала на 1 и 6 полк до поемането на Председателството на ЕС от страна на България /не е задължително това да е в парка пред НДК по ред архитектурни, финансови и нормативни причини/;

Г-жа Фандъкова незабавно да преустанови самоуправните действия на НИКМИ докато не приключат проверките по законосъобазността на придобиване на градинката, и докато не се преустановят многобройните нарушения и неизпълнение на законовите изисквания за строителни и др. действия във въпросният терен, свързани с изграждане на ограда, преграждане на улици и пътеки, унищожаване на зелени площи и дървета и т.н.

Столична община да съдейства на всички институции за пълна и обстойна проверка на това по какъв начин НИКМИ са се сдобили с терена, за който е имало основателни реституционни претенции, как тихомълком е заметен под килима проектът за кръстовище на две нива и какви са причините общинските власти в т.ч. и полицията да не реагират на самоуправството. В противен случай можем още утре да очакваме самоволно заграждане на улици, пътеки, зелени площи, междублокови пространства на стотици реституирани имоти в паркове, комплекси и дори улици да продължи с пълна сила!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.